24 Aralık 2013 Salı

Eurolig’de üç takımla final arıyoruz

Eurolig’de üç takımla final arıyoruz


Basketbolun şampiyonlar ligi olarak bilinen THY Euroleague’de bu sezon ülkemizi Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray LH temsil ediyor. Üç temsilcimiz de, zor rakiplerin bulunduğu gruplardan çıkarak son 16’ya kaldılar.




Basketbolda THY Avrupa Ligi’nde ilk tur grup maçları tamamlandı. Türkiye’yi Eurolig’de temsil eden Anadolu Efes, Galatasaray Liv Hospital ve Fenerbahçe Ülker, Top 16 turuna kalmayı başardı.


Daha önce gruptan çıkmayı garantileyen Fenerbahçe Ülker, son hafta deplasmanda Fransa’nın Nanterre takımını 95-76 mağlup ederek A Grubu’nu lider bitirdi. B Grubu’nda mücadele eden Anadolu Efes, İspanya’nın Real Madrid takımına evinde 86-61 mağlup olmasına karşın Top 16’ya kaldı. Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımı Almanya’da Brose Baskets’i 84-80’le geçince Efes, grubunu 4. bitirerek bir üst tura yükseldi. Efes, geçen sezon bütçesini daraltmasına rağmen ismini son 16 listesine yazdırdı. F.Bahçe Ülker gibi Top 16’ya kalmayı son maçlara bırakmayan Galatasaray Liv Hospital ise Almanya’da Bayern Münih’e 88-68’le farklı mağlup oldu. Aslan, bu sonuçla C Grubu’nu 2. sırada tamamladı. Efes ile Fenerbahçe çeyrek final öncesi E Grubu’nda birlikte mücadele edecek. Favori olarak gösterilen Fenerbahçe’yi zorlu rakipler bekliyor. Anadolu Efes’in yanı sıra 2 sezondur şampiyonluğu bırakmayan Spanoulis’li, Printezis’li, Sloukas’lı Olympiakos en ciddi rakip. E Grubu’nda Yunan Panathinaikos ve İspanyol Barcelona da Sarı-Lacivertli takım için hiç de kolay rakipler değil. F.Bahçe Ülker ilk maçını Olympiakos deplasmanında oynayacak, son maçını ise evinde Anadolu Efes ile yapacak.


THY Euroleague’de, Fenerbahçe’nin sergilediği performans göz doldurdu. Geçen yıl alınan kötü sonuçlar sonrasında İtalyan çalıştırıcı Simone Piaginiani ile yollarını ayıran Fenerbahçe Ülker, kariyerinden elde ettiği başarılar sayesinde Basketbol dünyasında önemli bir yere sahip Zelko Obradoviç’i takımın başına getirerek basketbol severleri heyecanlandırmıştı. Zelko Obradoviç yönetiminde Fenerbahçe, hem Beko Basketbol liginde hem de Euroligue’de başarılı bir sezon geçiriyor. Euroligue’de A grubunda mücadele eden Sarı Lacivertliler oynadıkları 10 maçta 8 galibiyet alarak grubu lider bitirdi. son 16’ya yükseldi. Bogdanovic, Mc Calebb ve Preldzic gibi isimler attıkları sayı ve asitleriyle, Fenerbahçe’nin tur atlamasında büyük pay sahibi. Ayrıca, Bogdanovic Euroligue’de ortalama 18,10 sayı kaydetmesiyle turnuvanın en skorer oyuncusu oldu.


Galatasaray’ın yer aldığı grupta ise en dişli rakip Real Madrid olarak görünüyor. Sarı-Kırmızılı takım ilk maçını 2-3 Ocak tarihinde Abdi İpekçi’de Maccabi’ye karşı oynayacak. Son karşılaşmasında Partizan’ı 10-11 Nisan’da İstanbul’da ağırlayacak. Gruplarında ilk dörde giren sekiz takım play-off’lara kalacak ve bu turdaki eşleşmelerinde üç galibiyet alan dört takım 2014 Turkish Airlines Euroleague’de Final Four oynayacak. 2014 THY Eurolig Final Four organizasyonu 15-18 Mayıs 2014 tarihinde İtalya’nın Milano şehrinde Forum D’Assago Salonu’nda yapılacak.


TOP 16 TURUNDAKİ GRUPLAR

E Grubu: Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker, Olympiakos (Yunanistan), EA7 Emporio Armani (İtalya), Barcelona Regal (İspanya), Unicaja Malaga (İspanya), Laboral Kutxa (İspanya), Panathinaikos (Yunanistan).


F Grubu: Galatasaray Liv Hospital, Real Madrid (İspanya), Maccabi Elektra (İsrail), CSKA Moskova (Rusya), Zalgiris Kaunas (Litvanya), Partizan (Sırbistan), Bayern Münih (Almanya), Lokomotiv Kuban (Rusya).



http://www.zamanfransa.com/haber/spor/eurolig-de-uc-takimla-final-ariyoruz.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder