24 Aralık 2013 Salı

İtalya'da milli oyunculara şike şoku

İtalya'da milli oyunculara şike şoku


Avrupa futbolunda birbiri ardına patlak veren şike skandallarına dün yenisi eklendi. İtalya’da aralarında eski Milan ve milli takım oyuncusu Gennaro Gattuso ile yine eski Milan ve Lazio’lu Cristian Brocchi’nun olduğu isimler, şike suçlamasıyla gözaltına alındı.




Avrupa’da futboldaki şike operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak dün İtalya şafak operasyonuyla uyandı. Şüpheliler arasında eski Milan ve İtalya Milli Takımı’nın oyuncusu Gennaro Gattuso ile yine eski Milan ve Lazio’lu Cristian Brocchi’nin yer alması dikkat çekti. Bu isimlerin evlerinde arama yapılırken, 4 kişi gözaltına alındı. Şike iddiaları ise 2010-11 sezonunun sonundaki bazı maçları kapsıyor.


Savcı Guido Salvini’nin talimatıyla gerçekleştirilen operasyonlarda bir süre İsviçre’nin Sion takımını çalıştıran Gattuso ile Milan’ın genç takım antrenörü Brocchi, dolandırıcılık ve şikeyle suçlanıyor. Savcılık, 2011 yılının Şubat ayında oynanan Milan-Lazio ve aynı yılki diğer iki Milan karşılaşmalarını da incelemeye aldı. 2012-13 sezonunda İtalya İkinci Ligi Serie B ve bir alt lig olan Lega Pro’da da 53 maça yönelik şike girişimi tespit edildiği de öne sürülüyor. Geçen hafta İspanya’nın Bilbao kentinde UEFA İcra Kurulu toplantısı düzenlenmiş ve UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino’nun, ‘şikenin kökünü kazımak için yerel federasyonlara büyük iş düşüyor’ sözleri dikkat çekmişti. İtalyan yöneticinin açıklamalarından bir hafta geçmeden Çizme’de şike skandalı patlak verdi.


Öte yandan, Avrupa Birliği’nden 7 İspanyol kulübe suçlama geldi. Barcelona ile Real Madrid gibi dünya devlerinin de isminin geçtiği konu ise İspanya’daki bazı kulüplere 1990’da tanınan ayrıcalık. Şirketleşmeyip dernek statüsünde kalan kulüplerin vergi muafiyetlerinin AB yasaları açısından sorun doğurduğu ifade ediliyor. AB yasalarına göre devletlerin profesyonel spor kulüplerine yardım yapmaları mümkün değil.



http://www.zamanfransa.com/haber/spor/italya-da-milli-oyunculara-sike-soku.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder