24 Aralık 2013 Salı

Sosyalist Parti sendikacı Edouard Martin’le el sıkıştı

Sosyalist Parti sendikacı Edouard Martin’le el sıkıştı


Eski sendika lideri Edouard Martin, Sosyalist Partinin Doğu Fransa 2014 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Sosyalist Partinin Doğu Fransa adayı olacak.




Geçen hafta Le Monde gazetesine roportaj veren Florange Arcelor Mittal Demir Çelik İşletmesinin eski CFDT sendika lideri Edouard Martin, 2014 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde adaylığının yanı sıra Sosyalist Partinin (PS) Doğu Fransa aday listesinine başkanlık yapacağını açıkladı.


Teklifin, bizzat PS Genel Sekreti Harlem Desir tarafından yapıldığını söyleyen Martin, başta tereddüt ettiğini ancak geçmişte yürütülen sendikal mücadelenin, politikasız tıkandığını gözlemlediğni ve de bu nedenle Sosyalist Partinin teklifini kabul ettiğini ifade etti.


Seçim bölgesinde Ulusal Cephe partisinin (Front National) oylarının yükselişte olmasına da değinen Martin, aşırı sağ partilere oy veren kişileri anladığını ancak bunun bir çare olmadığını söyledi. Florange Arcelor Mittal Demir Çelik İşletmesini örnek gösteren Edouard Martin, Florange’da Hammade'nin % 100 ithal edildiğini, yurt dışından gelen iş makineleriyle çalışıldığını, işletmede üretilen çeliğin ise % 70'inin ihraç edildiğini söyledi. Eğer Ulusal Cephe partisi’nin söylediği gibi, AB genelinde yürürlükte olan serbest dolaşım ilkesine son vererek, Fransa ekonomik anlamda izole edilirse Fransız ekonomisinin nasıl ayakta kalacağını sordu. FN’in secim programının bir felaket olduğunu söyleyen Martin, FN'e oy verilmesini öfkeyle atılan bir bumerang'a benzetti. Martin, er ya da geç bu bumerangın tüm şiddetiyle geri donecenini ifade etti.


Hükumet sözcüsü, Najat Belkacem-Vallaud tarafından yapılan açıklamada ise geçmişte her ne kadar hükumeti hedef alan sert sözler sarf etmiş olsa da, saflarında Edouard Martin gibi önemli bir şahsiyetin katılacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Martin gibi bir sendikacının Avrupa Parlamentosunda, gerek Fransa'daki sanayi sektörünün geleceği, gerekse işçi hakları gibi birçok konuda önemli mesajlar vereceğine inandıklarını söyledi.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/politika/sosyalist-parti-sendikaci-edouard-martin-le-el-sikisti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder