19 Aralık 2013 Perşembe

Güzelliğin nazar boncukları

Güzelliğin nazar boncukları


‘Akne’ diğer adıyla sivilce, cilt sorunlarının başında geliyor. Hemen herkesin muzdarip olduğu bu cilt rahatsızlıklardan basit tekniklerle kurtulmak mümkün.




Siyah noktalar ve sivilceler hemen herkesin muzdarip olduğu cilt rahatsızlıkları. Yüz, kükürtlü sabunla yıkanarak bu sorunun üstesinden gelinebilir. Ayrıca soğuk aylarda hafif su bazlı nemlendiricilerle cilt desteklenebilir.


Onlar iki yakın arkadaş. Biri vücudumuzun her yerinde. Bir bakıyoruz sırtımızda, bir bakıyoruz iki kaşımızın ortasında... Kırmızı kırmızı “Ben buradayım.” diyor. Diğeri de genellikle burnumuzun üstünde. Benek benek siyahla bezeli bir görüntü yansıtmamıza yol açıyor. Bu iki yakın arkadaş kim mi? Hemen hepimizin bir türlü yakasını kurtaramadığı sivilce ve siyah noktalar. Cilt sorunlarımızla başa çıkmak için denemediğimiz yol kalmıyor: Yumurta akı, yoğurt, limon, kil, akıllara kolay kolay gelmeyecek envai çeşit ot, madde, vs. Oysa bu tür yöntemlere gerek duymadan kış aylarında kükürtlü sabun kullanmak gibi basit birkaç işlemle sivilce ve siyah noktalardan kurtulabiliriz.


‘Akne’ diğer adıyla sivilce, yağ kanallarını tutan bir cilt rahatsızlığı. Ortaya çıkmasının en büyük sebebi hormonlarımız. Ergenlik dönemi ile başlayan hormonal faaliyetler, yağ üretimini ve yağ bezleri içinde bulunan epitel hücrelerin dökülmesini artırıyor. Bu da yağ bezi yolunun tıkanmasına ve burada bulunan ‘propiona’ adlı bakterilerin çoğalmasına sebep oluyor. Böylece yüz, boyun, göğüs, sırt, omuz ve üst kollar gibi vücudun yağlı yerlerinde sivilce çıkıyor. Sivilce oluşumunda genetik faktörler, yağlı ve tatlı yiyeceklerin aşırı tüketimi de aktif rol oynuyor. Akneler bazen saç dipleri, sakal, bacak gibi kıl köklerinin fazla olduğu kısımlarda da görülebiliyor. Bunun sebebi de dışarıdan bulaşan mikroplar. Sivilce oluşumu mevsimlere göre değişiklik gösteriyor. Medical Park Göztepe Hastanesi’nden Dermatolog Deniz Koral’a göre yaz aylarında denize girilmesi, UV ışınlarının artması sebebiyle sivilceler azalıyor, kışın ise artıyor.


Aknelerden kurtulmak için yüz, günde bir defa ılık suyla kükürtlü ve antibakteriyel sabunlarla temizlenebilir. Fakat yüzü çok sık yıkamak ya da cildi ovuşturmak sivilceleri alevlendirebiliyor. Cildi çok yağlı olanlar, temizlemenin ardından yağ baskılayıcı özelliği olan tonikler kullanabilir. 7-10 günde bir buhar banyosu yapılabilir. Kişi, makyaj yapıyorsa mutlaka makyaj temizleyici ile makyajı iyice çıkartmalı, sonra yüzünü yıkamalı, ardından da nemlendirici kullanmalı. Özellikle kış aylarında soğuk ve rüzgârın etkisini ortadan kaldırabilecek hafif su bazlı nemlendiricilerle cilt desteklenmeli. Bazı durumlarda ise sivilceler için hap kullanılabilir. Ancak bu kararı gerekli tetkikleri yaptıktan sonra dermatolog vermeli. Hap kullanımı ile 4-6 ay sonra akneler yok oluyor. Yüz dışındaki sivilceler doktorun tavsiye ettiği antibiyotiklerle tedavi ediliyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/aile-saglik/guzelligin-nazar-boncuk.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder