31 Aralık 2013 Salı

“Cinéma Odyssée” 100. Yaşına giriyor

“Cinéma Odyssée” 100. Yaşına giriyor


25 yıldır Türk Kültürünü ve sinemasını Avrupa’ya taşıyan “Cinéma Odyssée”, Türk Sinema Günleri kapsamında 14 filmi sinema severlerle buluşturmaya devam ediyor. 12 Aralık Perşembe günü "Benim Dünyam" filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu Uğur Yücel’i ağırlayan sinema günleri, 11 Ocak tarihine kadar sinemaseverleri Yeşilçam’ın önde gelen yönetmen ve oyuncuları ile buluşturacak.




Çeyrek asırdır, Cinéma Odyssée’nin müdürü, Faruk Günaltay Türkiye kökenli oyuncu yönetmen ve yapımcıları seyirciyle buluşturuyor. 3 Ocak 1914’de açılışı yapılan Cinéma Odyssee, o tarihte Avrupa’nın az sayıdaki sinema salonlarından birisiydi. Ayrıca Odysee, o tarihten bu yana hep sinema olarak hizmet vermiş Fransa’da ender sinemalar arasında gösteriliyor.


Bu yılki Türk sinema günlerinin programı bir hayli zengin. Seyirci karşısında çıkacak filmler arasında: Uğur Yücel'in 'Soğuk' ve 'Benim Dünyam' ,Mahmut Fazıl Coşkun’un 'Yozgat Blues', Serdar Akar'ın 'Behzat C. Ankara Yanıyor', Özcan Deniz'in 'Şu ve Ateş' Tolga Örnek'in 'Senin Hikayen', Kudret Güneş'in belgeseli 'Bedianın İzinde' Tamer Levent'in 'Tepenin Ardı', Atalay Taşdiken’in 'Kız Kardeşim' ve 'Meryem' Fatih Akın'ın 'Cennet Bahçesinde Çöp' Pelin Esmer'in 'Gözetleme Kulesi' Çağan Irmak'ın 'Tamam miyiz', belgeseli, Sermiyan Midyat'ın 'Hükümet Kadın' gibi çeşitli filmler yer alıyor.


26 Aralık gecesi ulusal ve uluslararası sinema festivallerinde ödül alan 'Yozgat Blues' filmi seyirciyle buluştu. Geceye, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun ve filmin yapımcısı Halil Kardaş da hazır bulundular. Filmin ardından yapılan söyleşide, filmin öyküsü ve aldığı ödülleri anlatan yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, seyircilerden gelen birbirinden ilginç sorulara da cevap verdi.


Filmi izlemeye gelenler arasında Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rauf Engin Soysal ve eşi Sefire Tülay Soysal, Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz ve Hollanda Deventer Başkonsolosu Yunus Belet de vardı.


Seyirci buluşmalarına 10 Ocak’ta “Senin Hikayen” filminin yönetmeni Tolga Örnek ve oyuncuları Timuçin Esen ile Selma Ergeç katılacak. 20:15’de programlanan seansın ardından izleyiciler filmin oyuncuları ve yönetmeniyle söyleşi yapma imkanı bulacak.


Etkinliğin son günü olan 11 Ocak’ta “Turkuaz” müzik grubu Odysee’de sahne alacak. Eski Anadolu ve halk müziklerini harmanlayan “Turkuaz” müzik grubunun vereceği konserin ardından, Strasbourg Türk Sinema Günleri son bulacak.



http://www.zamanfransa.com/haber/kultur-sanat/sinema/cinema-odyssee-100-yasina-giriyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder