16 Aralık 2013 Pazartesi

Çin'de sigaraya ülke çapında yasak yolda

Çin'de sigaraya ülke çapında yasak yolda


Yaklaşık 1,4 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin’de 300 milyondan fazla kişi sigara içiyor. Bu, dünya çapında tüketilen sigaranın üçte birinin Çin’de tüketilmesi demek.




Hal böyle olunca harekete geçen yetkililerin, ülke çapında umuma açık olan yerlerde sigara yasağı getirmeyi planladığı öne sürüldü. İddianın sahibi; Çin Ulusal Sigara Kontrol Ofisi’nden Yang Jie. Bakanlar Kurulu’nun ülke genelindeki halka açık tüm yerlerde sigara içilmesinin önüne geçen bir yasa üzerinde kafa yorduklarını belirten Jie, bunun bir yıl içinde yürürlüğe girebileceği kanaatinde. Düzenlemenin sorunlu olmadığını düşünen Jie, en sıkıntılı sürecin ise yasanın uygulanmasında yaşanabileceğine dikkat çekiyor.


Tütün kontrolü çabaları pek etkili görülmüyor. Dünya Akciğer Derneği’nden Judith Mackay, daha önce planlanan değişikliğin bir işe yaramadığı kanaatinde. Çin Merkez Parti Okulu’nun 200 sayfalık bir makale hazırladığını kaydeden Mackay, makalede sigaraya karşı daha sert bir duruş sergilenmesinin önerildiğini dile getiriyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/cin-de-sigaraya-ulke-capinda-yasak-yolda.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder