16 Aralık 2013 Pazartesi

Park cezalarını belediyeler belirleyecek

Park cezalarını belediyeler belirleyecek


Fransa Millet Meclisi 12 Aralık'ta aldığı kararla otopark ücretlerinin ve de otopark cezalarının belirlenmesini belediyelere devredilmesini onayladı.




Karara, Senatodan itiraz gelmezse karar yasalaşacak. Hatırlanacağı üzere, 1986 yılından bu yana değişmeyen park cezalarının maliyeti, Ağustos 2011 tarihinde astronomik bir zam ile Fransa genelinde 17 Euro’ya ulaştı. Teklifi sunan Sosyalist Parti Senatörü Jean-Jacques Filleul için mevcut yasal çerçeveyi yetersiz buluyor. Park cezalarının ücretlendirmesinin tüm Fransa genelinde aynı olduğunu söyleyen Filleul, Paris gibi kimi şehirde bu cezaların yeterince caydırıcı olmadığını ve de tersine kimi küçük yerleşim yerlerinde 17 Euro'luk park ceza ücretlerinin orantısız olduğu görüşünde.


"DAHA ETKİLİ" KONTROL

280 yerel yönetimi temsil eden, Ulaşımdan sorumlu otoriteler topluluğun müdürürü (Directeur général du Groupement des autorités responsables de transports) Guy Le Bras da mevcut sistemin yetersiz olduğunu söylüyor. Fransa’da otomobil kullanıcılarının yalnızca % 35’i park ücreti ödediğini ifade eden Le Bras, bu karar sayesinde sınırlı sayıdaki zabıtaların yerin, özel şirketlerce bu ihlallerin tespit edilecek olmasının kontrol mekanizmasını daha etkin hale getireceği görüşünde.


Projeye karşı çıkanlar ise cezalara itiraz prosedürünün güçleşeceğinin ve park cezalarının maliyetlerinin artacağının endişesini taşıyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/park-cezalarini-belediyeler-belirleyecek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder